>>Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

10-02-2016

Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden vaak paard van Troje 
 
De ervaring leert dat mensen vaak niet goed op de hoogte zijn van de inhoud van de huwelijkse voorwaarden. Bovendien blijkt dat de meesten zich tijdens het huwelijk niets aangetrokken hebben van de regels die in de huwelijkse voorwaarden zijn opgenomen.  
 
Niet zelden ontstaat er dan ook discussie over de uitleg of de uitwerking van de huwelijkse voorwaarden. Daarnaast is er in de afgelopen jaren veel rechtspraak op dit terrein bijgekomen en is er nieuwe wetgeving op het gebied van verrekenbedingen. Dit zorgt helaas nog wel eens voor verrassingen op het moment dat partijen gaan scheiden.   
 
Het is dan ook van belang dat deskundige aandacht wordt besteed aan de specifieke huwelijkse voorwaarden, nu immers iedere akte anders van inhoud is en de juridische gevolgen van een scheiding dus ook in iedere situatie verschillend  zijn.  
 
De wijze waarop de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden plaatsvindt kan na gezamenlijk overleg -in mediation- in een convenant worden geregeld of -als u er samen niet uitkomt- door de rechter worden bepaald. In beide gevallen is juridische deskundigheid noodzakelijk bij de advisering over de gemaakte en te maken afspraken.    
 
 Voorkom dat een door u gewenste zaak een ongewenste lading krijgt.         

Zie ook: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHDHA:2015:1989

Waarom Wagenaar advocaten

  • Veel ervaring
  • Scherpe prijzen
  • Goede kwaliteit
  • Gratis kennismaking
Neem nu contact op
Uw advocaat in: Huizen, Bussum, Eemnes, Naarden, Blaricum, Laren, Hilversum, Almere, Soest, Baarn, Weesp, Muiden, Groningen en omstreken.