>>Benoeming bijzondere curator actueel

Benoeming bijzondere curator actueel

08-03-2013

Kinderen hebben rechten. Deze rechten zijn vastgelegd in het kinderrechtenverdrag van de VN. Dit betekent dat minderjarigen mogelijkheden hebben om hun recht te halen of gehoord te worden in de rechtbank in aangelegenheden die hen direct betreffen zoals een scheiding of een omgangsregeling. Deze mogelijkheden worden helaas weinig benut.

De belangen van het kind komen daardoor onvoldoende aan bod in het Nederlandse personen- en familierecht. Door inschakeling van een zgn. bijzondere curator kan het kind een stem in de rechtzaal worden gegeven. Benoeming van een bijzondere curator kan onder bepaalde omstandigheden eveneens worden verzocht bij een ondertoezichtstelling en/of een uithuisplaatsing.

Onlangs heeft de rechtbank Groningen in twee omgangsdossiers een bijzondere curator benoemd, waardoor de kans aanzienlijk lijkt vergroot dat de volstrekt vastgelopen omgang met een ouder in het belang van het kind wordt hersteld. Voor meer informatie kunt u zich uiteraard wenden tot een van de advocaten. Lees hier verder wat de Rijksoverheid hierover meldt:bijzondere curator

Gratis kennismakingsgesprek Wij staan voor u klaar

Maak een afspraak

Waarom Wagenaar advocaten

  • Veel ervaring
  • Scherpe prijzen
  • Goede kwaliteit
  • Gratis kennismaking
Neem nu contact op
Uw advocaat in: Huizen, Bussum, Eemnes, Naarden, Blaricum, Laren, Hilversum, Almere, Soest, Baarn, Weesp, Muiden, Groningen en omstreken.