>>Ingrijpende wijziging kinderalimentatie vanaf 1...

Ingrijpende wijziging kinderalimentatie vanaf 1 januari 2015

20-01-2015

Ingrijpende wijziging kinderalimentatie vanaf 1 januari 2015

Per datum 1 januari van dit jaar is vrij geruisloos in werking getreden een ingrijpend gewijzigd stelsel aan kinderregelingen.   

Zo is de fiscale aftrek voor de alimentatieplichtige vervallen en maakt de alimentatiegerechtigde, veelal is dit de vrouw,  aanspraak op extra kindgebonden budget die u van de belastingdienst ontvangt.  De hoogte van deze zgn. ouderkop is afhankelijk gesteld van het inkomen van de alimentatiegerechtigde.     

In concreto betekent dit dat met name bij een inkomen dat ligt tussen bijstandsniveau en 1x modaal het kan lonen om de kinderalimentatie opnieuw te berekenen. Het advies is om dit door een deskundige te laten doen, omdat een fors gewijzigde kinderbijdrage weer van invloed kan zijn op de partneralimentatie.   

Zowel de alimentatieplichtige als de alimentatiegerechtigde kan er baat bij hebben om een herberekening te laten uitvoeren. Aarzelt u daarom vooral niet om juridisch advies in te winnen.   

De minimale bijdrage zal overigens € 25,- per maand per kind blijven.   

Zie ook: draagkracht en kinderalimentatie

Gratis kennismakingsgesprek Wij staan voor u klaar

Maak een afspraak

Waarom Wagenaar advocaten

  • Veel ervaring
  • Scherpe prijzen
  • Goede kwaliteit
  • Gratis kennismaking
Neem nu contact op
Uw advocaat in: Huizen, Bussum, Eemnes, Naarden, Blaricum, Laren, Hilversum, Almere, Soest, Baarn, Weesp, Muiden, Groningen en omstreken.