>>Paspoort in bewaring gegeven bij notaris

Paspoort in bewaring gegeven bij notaris

05-02-2013

Uit de relatie van partijen is een kind geboren. De man heeft dit kind erkend, de vrouw is belast met het eenhoofdig gezag. In een bodemprocedure heeft de man het gezamenlijk gezag en vaststelling van de zorgregeling verzocht. Het paspoort van het kind is –naar aanleiding van een eerder tussenvonnis– door de moeder in bewaring gegeven bij een notaris. Thans vordert de man in kort geding dat het paspoort bij de notaris in bewaring blijft. De man vreest dat de vrouw, die de Australische nationaliteit heeft, teruggaat naar Australië en het kind meeneemt.

De voorzieningenrechter oordeelt dat in de gegeven situatie het belang van de man om zijn contact met het kind te kunnen voortzetten en ervan verzekerd te zijn dat de bodemprocedure kan worden afgerond, zwaarder weegt dan het belang van de vrouw om met het kind buiten Europa te kunnen reizen. Het paspoort zal dan ook bij wijze van ordemaatregel (artikel 853 Rv) bij de notaris in bewaring blijven. De periode dat het paspoort in bewaring zal blijven, wordt beperkt tot het moment dat in de bodemprocedure een beslissing is genomen.

Rechtbank Amsterdam, 7 juli 2011, KG ZA 11-670 HJ/TF (niet gepubliceerd)

Gratis kennismakingsgesprek Wij staan voor u klaar

Maak een afspraak

Waarom Wagenaar advocaten

  • Veel ervaring
  • Scherpe prijzen
  • Goede kwaliteit
  • Gratis kennismaking
Neem nu contact op
Uw advocaat in: Huizen, Bussum, Eemnes, Naarden, Blaricum, Laren, Hilversum, Almere, Soest, Baarn, Weesp, Muiden, Groningen en omstreken.