>>Wijziging normering kinderalimentatie per datum...

Wijziging normering kinderalimentatie per datum 1 april 2013

01-04-2013

Op 1 april 2013 veranderen de normen voor het berekenen van kinderalimentatie.Deze wijzigingen zijn het gevolg van veranderde regelgeving en de wens om de huidige complexe systematiek te vereenvoudigen.

De verandering die op 1 januari 2013 is ingegaan betreft de wijziging dat het kindgebonden budget in mindering wordt gebracht op het aandeel dat (stief) ouders in de behoefte van de kinderen bijdragen. Het kindgebonden budget is een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten voor kinderen. 

Naast een draagkrachttabel wordt per 1 april 2013 een zorgkorting ingevoerd. De gedachte hierachter is, dat de kosten van de verzorgende ouder dalen in de periode dat het kind bij de andere ouder verblijft. De korting wordt in mindering gebracht op het via een draagkrachtberekening berekende aandeel.

Deze korting komt in de plaats van de omgangskosten voor de kinderen (€ 5,- per dag). De zorgkosten worden uitgedrukt in een percentage van minimaal 15% van de behoefte, hetgeen de zorgkorting oplevert. De hoogte van de korting is onder meer afhankelijk van de behoefte aan kinderalimentatie. Of je als ouder recht hebt op de zorgkorting is mede afhankelijk van de draagkracht

Nieuwe berekening kinderalimentatie vastgesteld

Gratis kennismakingsgesprek Wij staan voor u klaar

Maak een afspraak

Waarom Wagenaar advocaten

  • Veel ervaring
  • Scherpe prijzen
  • Goede kwaliteit
  • Gratis kennismaking
Neem nu contact op
Uw advocaat in: Huizen, Bussum, Eemnes, Naarden, Blaricum, Laren, Hilversum, Almere, Soest, Baarn, Weesp, Muiden, Groningen en omstreken.