>>Nederlandse Orde van Advocaten

Nederlandse Orde van Advocaten

Een advocaat helpt mensen met een juridisch probleem en zorgt ervoor dat u niet alleen staat. Hij adviseert, bemiddelt, onderhandelt en procedeert voor u. Kortom, hij behartigt uw belangen en is bevoegd om procedures te voeren bij de rechtbank. Een advocaat is niet altijd verplicht, maar veel mensen weten onvoldoende van de wet om hun zaak bij een rechter goed te vertellen. Bovendien kunnen mensen het lastig vinden om afstand van hun eigen zaak te nemen. Dan biedt een advocaat uitkomst.

Alle advocaten in Nederland zijn lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en moeten zich aan de beroepsregels houden. Dat houdt in dat advocaten partijdig, onafhankelijk, deskundig, integer en vertrouwelijk moeten handelen.

Partijdig: u staat in een conflict nooit helemaal alleen, uw advocaat staat aan uw zijde. Dit betekent niet dat hij zich volledig met u zal vereenzelvigen. Hij blijft een dienstverlener die u zo goed mogelijk zal bijstaan. Hij zal het dus soms met u eens zijn, maar u soms ook adviseren iets niet te doen. Vandaar onafhankelijk.

Verder doet hij alles om voldoende deskundig en integer te kunnen optreden. Hij doet dat door na de rechtenstudie nog een driejarige opleiding tot advocaat te volgen. Vervolgens moet hij zich voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van alle juridische ontwikkelingen. Daarnaast moet hij zorgvuldig omgaan met gevoelige informatie of geld dat hij tijdelijk voor een client beheert.

Ten slotte zal de advocaat vertrouwelijk omgaan met alles wat zijn cliënt met hem deelt. Hij moet het beroepsgeheim respecteren en heeft een verschoningsrecht. Dus zelfs als de rechter hem vraagt iets te vertellen wat zijn client eerder aan hem heeft toevertrouwd, mag hij dit weigeren.

Waarom Wagenaar advocaten

  • Veel ervaring
  • Scherpe prijzen
  • Goede kwaliteit
  • Gratis kennismaking
Neem nu contact op
Uw advocaat in: Huizen, Bussum, Eemnes, Naarden, Blaricum, Laren, Hilversum, Almere, Soest, Baarn, Weesp, Muiden, Groningen en omstreken.