>>Overige rechtsgebieden

Jeugdrecht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht en Informaticarecht

Wagenaaradvocaten heeft nog vier andere specialisaties:

Jeugdrecht & Jeugdstrafrecht

Je komt met de politie in aanraking. Het volgende kan dan gebeuren.

De politie kan je aanhouden en vasthouden op het politiebureau. Maximaal 3 dagen. Als de politie vindt dat je nog langer moet worden vastgehouden word je voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die kan beslissen om je nog 14 dagen langer vast te houden. Daarna kan je nog maximaal 3 maanden vast blijven zitten.

Dan moet je zaak naar de rechter.

Arbeidsrecht

Iedereen die een arbeidsovereenkomst gesloten heeft, heeft te maken met het arbeidsrecht. Ook daarbuiten kun je te maken krijgen met het arbeidsrecht, bijvoorbeeld wanneer je werkzaam bent als ambtenaar of werkt op basis van een uitzendovereenkomst.

Bestuursrecht 

Het bestuursrecht gaat over de rechten en plichten van burgers tegenover de overheid. Maar het bestuursrecht regelt ook op welke manier de overheid beslissingen moet nemen en wat u kunt doen als u het met zo’n beslissing niet eens bent.

Informaticarecht

De term informaticarecht is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met een computer. In enkele gevallen is dit terecht, maar niet in alle gevallen. Informaticarecht is een op zichzelf staand rechtsgebied, maar is ook van invloed op ieder ander rechtsgebied

Uw advocaat in: Huizen, Bussum, Eemnes, Naarden, Blaricum, Laren, Hilversum, Almere, Soest, Baarn, Weesp, Muiden, Groningen en omstreken.